COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

​18 души са ранени след катастрофата между микробус и ТИР на пътя Разград-Попово

След челния сблъсък микробусът се е преобърнал в канавка. Един от пътниците е в кома, със сериозни наранявания са още трима. Пенсионерите в микробуса са пътували за събор в село Садина. Шофьорът на ТИР-а е задържан за 24 часа. Тежката катастрофа блокира движението в района за няколко часа тази сутрин.

от БНТ
18:56, 08.09.2018
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Катастрофата е станала на един от завоите към местността Пчелина. Шофьорът на микробуса казва, че е направил всичко, за да избегне удара. 48-годишният Петър Шиков е с 37 години опит зад волана.

Петър Шиков, шофьор на микробуса: Видях камиона като идва отгоре ми. Точно застанах на един мост, мантинели, няма къде да избягам. Вместо да стане челен удар, завих надясно, долу в реката. пътували за събора в село Садина.

Всички пътници, включително и шофьорът на буса са приети по спешност в болницата в Разград. Оказана им е медицинска помощ и са оставени за лечение. Единият от пострадалите разказа, че реакцията на шофьора на микробуса е била изключително адекватна.

Георги Костадинов, един от пострадалите: Колкото и да прави човекът, не може да овладее автомобила. Разбира се, слезе, той и аз помагахме, изнасяхме, оказаха помощ и граждани.

Пътят беше затворен за няколко часа, докато следователите извършваха оглед. Според полицията скоростта на камиона не е била съобразена с пътните условия.

Комисар Божидар Божков, ОД МВР-Разград: От това, което е видно, спирачният път на товарния автомобил, очевидно, че той се е движел със скорост, която не му е позволила да спре нормално, заради което се е наложило да влезе в лентата на насрещното движение, което от своя страна е предизвикало ПТП.

Окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров също потвърди, че камионът се е движил с несъобразена скорост. Двамата шофьори са правоспособни, пробите им за алкохол са отрицателни. Шофьорът на тежкотоварния автомобил се изследва и за наркотици. В болницата пострадалите са били посетени и от вицепрезидента Илияна Йотова, която също е пътувала към село Садина.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
​Свиневъди от Русе искат безопасен коридор за търговия и превоз на храни
​Свиневъди от Русе искат безопасен коридор за търговия и превоз на храни
ВМРО-ДПМНЕ ще реши за референдума следващата седмица
ВМРО-ДПМНЕ ще реши за референдума следващата седмица