НОВИНИ

18-годишен шофьор помете трима младежи в центъра на Петрич

Кола помете трима младежи на тротоар на една от централните улици в Петрич. Момче на 17 г. и момиче на 15 г. са приети в болницата в града в тежко състояние, а третото дете - 16-годишно момиче е освободено за домашно лечение. Инцидентът е станал малко след полунощ и е предизвикан от 18-годишен шофьор, който е карал с несъобразена скорост.

bnt avatar logo
от Станислава Николова
17:08, 16.08.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Тримата младежи са стояли под навес на заведение за хранене на улица „Цар Борис Трети" в центъра на Петрич, защото валяло дъжд. Според разкази на очевидци, докато младежите чакали да превали, внезапно върху тротоара връхлетяла кола, движеща се с висока скорост по мокрия път. Шофьорът, който имал книжка едва от два месеца, загубил управлението над автомобила и се забил във витрината на заведението. В него по това време не е имало хора, защото било затворено.

- Дъжд е валяло, като удари в стъклото, та на едното крака, и без крак е.

17-годишното момче, което е настанено в болницата в Петрич е с ампутиран крак, а 15-годишното момиче е със счупена подбедрица и много порезни рани.

д-р Методи Михаилов: "Към момента състоянието на децата е стабилно, в добро общо състояние са, със стабилни показатели, контактни, адекватни. Предстоят на момиченцето поне още една оперативна интервенция, но иначе са вече без опасност за живота."

Според полицията, основната причина за тежкия инцидент е несъбразената скорост на младия шофьор.

гл. инспектор Росен Рапчев, ГДНП: Без да е правил дрифтове, губи контрол над превозното средство, и излиза от пътното платно, това е абсолютно сигурно, на мокър асфалт, несъобразена скоростта с пътните условия.

На шофьора, причинил тежкия инцидент са направени тестове за употреба на алкохол и наркотици, които са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина ​кралицата на соул музиката Арета Франклин
Почина ​кралицата на соул музиката Арета Франклин
Евакуация на летищен терминал в Будапеща заради пратка с изотоп
Евакуация на летищен терминал в Будапеща заради пратка с изотоп