180 български и международни компании участват в „Дните на кариерата“

И тази година националните дни на кариерата събират на едно място представители на близо 180 български и международни компании от различни сектори и млади хора в началото на професионалния им път. Това е 18-то издание на най-големия кариерен форум у нас. Изложението продължава и утре в НДК, а след това ще бъде в още седем града.

Цанка Николова
от Цанка Николова
преди 12 месеци
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Елеонора е студентка трети курс, специалност Индустриален мениджмънт в Техническия университет. Иска да се развива в сферата на човешките ресурси. За първа година посещава подобно изложение и се надява тук да открие своята мечтана професия:

„Търсят точно студенти като нас и се съобразяват изцяло с университета и мисля, че после предлагат развитие в компанията след като свърши стажа. Ако можем да го съчетаем с университета, ще бъде супер и много добре за нас, да градим бъдеще в България, а не в чужбина.“

Петър Марков, асистент „Подбор на кадри“: Едно такова изложение е изключително полезно не само за младите хора, а и за всички, защото помага да се направи един мост между изискванията на бизнеса и разбирането на хората, които току-що са завършили университет или пък си търсят работа.
;

Освен Елеонора реализация у нас търсят и много други студенти, които след няколко месеца ще излязат на пазара на труда.

„Да се ориентирам и да разбера повече за компаниите, които са тук днес. За това какви позиции предлагат и заради възможността да мога да ги попитам очи в очи“, сподели пред камерата ни Стефан.

;

А голяма част от хората, които днес предлагат работа на студентите само преди няколко години са били на тяхно място.

Велина Андонова, организатор на форума: Той не е браншов форум, а събира най-добрите компании от различни сектори и реално погледнато всяка една специалност, която я има в университетите е представена на практика тук.

През всичките 17 години досега 45 000 младежи са се реализирали успешно, благодарение на форума.

Топ 24
Най-четени