COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

1800 души са потърсили помощ в „Пирогов” от началото на празниците

Екипите на „Пирогов” отчитат тежки дежурства в дните около Великден. От 26 април до момента в Спешното отделение на университетската болница са потърсили помощ 1800 души. От тях за лечение се налага да останат 260. Пациентите без здравни осигуровки, настанени за лечение в „Пирогов” са 15.

от БНТ
10:30, 29.04.2019
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
1800 души потърсили помощ пирогов началото празниците

Университетската болница се е погрижила не само за жители и гости на София по време на почивните и празнични дни около Великден. Екипите са хоспитализирали и едни от най-сложните случаи от цяла България. Близо 80 човека от различни части на страната получават високоспециализирана медицинска помощ през тези дни.

Натоварено е било и дежурството в уникалното за България детско спешно отделение, съобщиха от болницата. През него са преминали над 520 деца, на 50 от тях се е наложило да останат за лечение в „Пирогов”.

В реанимационните структури се борят за живота на 60 пациенти. Натоварени са били хирургичните, травматологичните, неврохирургичните спешни кабинети и клиники. В тях са постъпили сложни медицински случаи от София и страната.

През спешния неврологичен кабиент са преминали 75 души, от които 11 с инсулт. През кабинета по кардиология и вътрешни болести са преминали 233, а са оставени за лечение 52 пациенти.

Двама мъже на 45 и 71 години са хоспитализирани след прекомерна употреба на алкохол. Няма деца и младежи, които да са посрещнали Великден в „Пирогов” по тази причина.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Част от тераса се срути в центъра на София, няма пострадали
Част от тераса се срути в центъра на София, няма пострадали
Рекорд: Отмъстителите с 1,2 млрд. долара приходи в премиерната си седмица
Рекорд: "Отмъстителите" с 1,2 млрд. долара приходи в премиерната си седмица