НОВИНИ

190 динара за леките коли​, пътуващи по новата магистрала от Ниш до България

Пътуването по новите участъци от автомагстралата от Ниш до границата с България ще струва на водачите на леки коли 190 динара /едно евро е равно на 119 динара/, съобщава вестник "Вечерне новости".

bnt avatar logo
от БТА
09:55, 18.10.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света
190 динара леките коли​ пътуващи новата магистрала ниш българия

Сръбското правителство се съгласи с предложението на компанията "Пътищата на Сърбия" за тол таксите. Плащането трябва да започне през януари догодина. Автобусите ще плащат по 560 динара, а камионите - 1120 динара. Източното разклонение на Коридор номер 10, от Ниш до границата с България, е дълго 86,9 километгра. Останаха още да се извършат работи в Сичевачката клисура и строителите са ангажирани с изграждането на отсечката от тунела Банцарево до Цървена река, както и на отсечката от Станичене до Пирот.

Всички шофьори, които идват от посока Ниш, от догодина ще плащат само на рампата при Димитровград. Тя ще бъде поставена на няколко километра преди граничния пункт с България Градина. В средата на септември за движение бяха пуснати 7,35 км от отсечката Станичене - Пирот Изток, отсечката Пирот-Димитровград с дължина 14,4 км и околовръстния път на Димитровград с дължина 8,3 км, припомня вестникът. Освен това тол таксите в Сърбия от 7 януари поскъпват с 10 процента, съобщава още "Вечерне новости".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Народното събрание преизбра Максим Минчев за генерален директор на БТА
Народното събрание преизбра Максим Минчев за генерален директор на БТА
​Летище София върна стотици загубени вещи на техните собственици
​Летище София върна стотици загубени вещи на техните собственици