НОВИНИ

1951 съдии дадоха своя вот в избора на членове на ВСС

В 18.00 ч. приключи гласуването за членове на ВСС от съдийската колегия. Общата избирателна активност на съдиите е 87,18 процента при 1951 гласували от 2238 имащи право на глас, съобщиха от пресцентъра на ВСС. Резултатите от вота се очакват официално утре. По-всяка вероятност ще има втори тур, предаде репортерът на "По света и у нас" Пенка Ангелова. Новият ВСС ще встъпи в длъжност през октомври.

bnt avatar logo
от БНТ
19:30, 17.06.2017 (обновена)
Чете се за: 00:19 мин.
У нас

Чрез електронната система за гласуване през интернет своя глас са дали 1473 съдии от 1677 заявили желание за дистанционно гласуване. С хартиени бюлетини на място в Съдебната палата са упражнили правото си на вот 478 съдии.

Изборният ден е преминал без проблеми, единствено заради високата активност на съдиите около 14.00 ч. е поставена втора кабина за гласуване, за да не се образуват опашки. Кандидатите за членове на ВСС са 27, те се състезават за шест места в съдийската колегия. В момента се броят бюлетините. Според правилата кандидатът е избран, ако получи повече от половината от действителните гласове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Надписи, открити в Света София в Истанбул, говорят за управлението на Шишман
Надписи, открити в "Света София" в Истанбул, говорят за управлението на Шишман
Сезонът на гонките и инцидентите с мотори в Русе започна
Сезонът на гонките и инцидентите с мотори в Русе започна