НОВИНИ

197 кандидати за депутати в Благоевградска област

В РИК- Благоевград са регистрирани 20 кандидатдепутатски листи на партии и коалиции и една на независим кандидат за народен представител. Крайният срок за назначаване на членовете на секционните комисии 28 февруари .

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Елена Чимева
21:00, 22.02.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

По-големите партии са включили в листите кандидат за депутати от всички населени места от Благоевградска област, а това според председателя на Районната избирателна комисия - Мартин Бусаров, дава възможност за една по-широка представителност за избора на тези кандидати. Той обясни, че на тези избори на бюлетините за избор за народни представители няма да бъдат изписвани имената на хората от конкретната кандидатска листа, а ще има само номер и коя е политическа сила, която стои зад този номер."

Мартин Бусаров, председател на РИК-Благоевград
,„РИК във взаимодействие с Областната администрация ще подготви информационни табла, които ще бъдат разположени в избирателните секции в кабината за гласуване, където избирателят ще може да се запознае с пълния списък от кандидати в кандидатската листа, и ако желае да гласува преференциално, съответно ще отбележи в дясната страна на бюлетината номера на съответния кандидат."

Гласуването е задължително, но ако избирател не гласува на 26 март, не гласува и на следващите парламентарни избори, ще бъде заличен от избирателните списъци и това е санкцията, казаха още от Районната избирателна комисия.

Мартин Бусаров
Винаги може този избирател да бъде върнат в избирателния списък от органа, който отговаря за тяхното изготвяне. Това са администрациите в общините, с едно заявление и трябва да посочи причините, поради които не е гласувал.”

До утре всички партии, които вече са се регистрирали за участие на предстоящите избори, трябва да регистрират застъпниците си. Очаква се броят им да е доста голям, тъй като всяка политическа сила може да регистрира толкова застъпници, колкото са секциите в региона, а те за сега са 570.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За пръв път жена оглави полицията на Лондон
За пръв път жена оглави полицията на Лондон
18 души отиват на съд за аферата КТБ
18 души отиват на съд за аферата КТБ