НОВИНИ

20 убити в експлозия на погребение в Кабул

Най-малко 20 души загинаха, а десетки бяха ранени при експлозии, станали по време на погребение на едно от гробищата на афганистанската столица Кабул, предаде ДПА.

убити експлозия погребение кабул
bnt avatar logo
от БНТ
15:23, 03.06.2017 (обновена)
Чете се за: 00:52 мин.
По света

Според телевизия Толо нюз три взрива са отекнали по време на погребението на един от убитите в антиправителствените протести в Кабул, избухнали след терористичния акт в афганистанската столица, отнел живота по-рано тази седмица на десетки хора, предаде ТАСС.
Представител на полицията каза, че засега не е ясно дали нападението на гробището е било извършено от атентатори камикадзе или бомбите са били предварително заложени, предаде ДПА.

Експлозиите станаха по време на погребението на Мохамед Салем Изедияр, син на заместник-председателя на афганистанския Сенат. На погребението е присъствал и премиера на Афганистан Абдула Абдула, но не е пострадал при взривовете, предаде ТАСС.

Мохамед Салем Изедияр бе убит по време на протестите вчера в Кабул. Демонстрацията бе организирана срещу правителството и неспособността му да се справи с тероризма в страната. Тя последва атентата в Кабул в сряда, в който според различни източници загинаха между 90 и над 100 души, а между 460 и 600 души бяха ранени, припомня ДПА и ТАСС. Нападението в сряда бе извършено в дипломатическата зона на Кабул и отговорност за него пое Ислямска държава, припомня ТАСС. Това бе едно от най-кървавите нападения в Кабул от 2001 г. насам, отбелязва ДПА.

Вчера демонстранти излязоха по улиците на столицата, за да настояват за оставката на премиера и на ръководителите на силовите структури. Полицията използва сълзотворен газ и водни оръдия, за да разпръсне протестиращите, но в даден момент, според протестиращите, тя е прибягнала и до огнестрелно оръжие. Загиналите са 4. Афганистанските власти казаха, че са подкрепяли протестите и че ще разследват инцидента, довел до жертви по време на тях и ще накажат виновните, предаде ТАСС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премахването на незаконни обекти на Северния плаж в Слънчев бряг продължава
Премахването на незаконни обекти на Северния плаж в Слънчев бряг продължава
България подписа с Газпром пътна карта за развитие на мрежата си
България подписа с "Газпром" пътна карта за развитие на мрежата си