НОВИНИ

21 деца в болница със съмнения за хранително натравяне

21 деца на възраст между 5 и 10 години са приети в болницата в Сливен със съмнения за хранително натравяне. Те са от детската градина в град Шивачево и училището в град Твърдица. Вчера други 41 ученика са били със сходни оплаквания, но те не са хоспитализирани.

bnt avatar logo
от БНТ
12:15, 11.11.2016
Чете се за: 00:24 мин.
Още

От доставената храна са взети проби. Резултатите ще са готови най-рано в понеделник, коментираха от Агенцията по храните в Сливен. Вчера децата са консумирали различна храна, но основно съмненията са в киселото мляко.

Майка: Ние откъде да знаем от какво е. Сега от изследванията ще стане ясно. Дали е от каймата, дали е от млякото, дали е от краставиците.И ние не знаем. Всеки тръгнал да си прибира детето, те ги гледат - повръщат, все едно умрели са.

Бисерка Михалева, началник РУО - Сливен: От информацията която имаме от директорите, всъщност фирма, която осигурява мляко и плод в детските градини и училищата в общината, вчера в училището в гр. Шивачево 7 деца по време на учебния процес са се оплакали, че имат проблеми и после още 20 вкъщи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пуснаха газовата връзка между България и Румъния
Пуснаха газовата връзка между България и Румъния
Задържаха директорът на Джумхуриет в Истанбул
Задържаха директорът на "Джумхуриет" в Истанбул