НОВИНИ

Десетки пострадали при тежка катастрофа на АМ "Тракия" (СНИМКИ + ВИДЕО)

Бърза помощ съобщава за 21 ранени след двете верижни катастрофи тази сутрин на автомагистрала "Тракия" край Ихтиман. Двама от пострадалите са с реална опасност за живота, съобщи Славчо Близнаков, изпълнителен директор на болница „Св. Анна“. На мястото има километрични опашки от коли. В инцидента са участвали над 40 превозни средства. Осигурени са 12 линейки.

Милена Кирова
от Милена Кирова БГНЕС
09:22, 05.07.2017 (обновена)
13165
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Продължава спасителната операция. Изпратени линейки са постоянно в движение. Осигурени са маршрутите към най-близките болници. Автомагистралата и движението по нея се отбива още при Пазарджик се насочват по обходни маршрути. Същото се извършва и на изхода от София.

Тъй като наистина обстановката е сложна все още не са изяснени напълно причините, но най-вероятно гъстата мъгла, несъобразена скорост, но пак казвам - всичко е в процес на развитие. Могат да се увеличат и пострадалите, засега нямаме данни за загинал., съобщи за БНТ гл.секретар на МВР Младен Маринов.

От Министерството на здравеопазването посочват, че в 6.36 ч. тази сутрин в Центъра за спешна медицинска помощ /ЦСМП/ в София е постъпил сигнал от телефон 112 за верижна катастрофа на 47-ми километър на автомагистрала "Тракия" в посока Пловдив, до град Ихтиман. В 6.52 ч. е постъпила информация за нова катастрофа, в обратната посока.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аню Ангелов: Закупуването на нов боен самолет трябва да се обмисли внимателно
Аню Ангелов: Закупуването на нов боен самолет трябва да се обмисли внимателно
Илияна Йотова: Проблемът в Асеновград е проблем на националната сигурност
Илияна Йотова: Проблемът в Асеновград е проблем на националната сигурност