НОВИНИ

21 филма влизат в надпреварата за "Златна палма" в Кан

Започва фестивалът в Кан. 21 филма влизат в надпреварата за "Златна палма". След последните събития във филмовата индустрия, на събитието ще има някои нововъведения. Какви ще бъдат те?

Борис Бъчваров
от Борис Бъчваров
11:38, 08.05.2018
Чете се за: 00:37 мин.
Още

Блясък, красота и стил. Звездите от света на киното ще преминат по червения килим ден по рано от обичайното. Но това не е най-голямата новост. Всъщност революциите са 2. Първо, забраняват се селфитата на червения килим. Всеки, който пожелае да се снима може да бъде спрян от присъствие в киносалоните.

Второто нововъведение е свързано със скандалите в Холивуд и сексуалните посегателства срещу актрисите. Френското правителство и организаторите на фестивала в Кан ще открият гореща телефонна линия за жени, пострадали от насилие. Журито тази година е доминирано от представителките на нежния пол, а погледите на критиците са насочени към премиерите на най-новите филми.

Скот Роксбъро, репортер: "Кан все още е кинофестивал номер едно. Това е единственото място, където можеш да гледаш нискобюджетен филм от неизвестен режисьор и малка страна и изведнъж лентата да стане абсолютен хит. Всички кинокритици да започнат да говорят за нея и за седмица това да е най-голямото заглавие в областта на арт-киното".

Сред най-очакваните премиери са новият филм от поредицата "Междузвездни войни" и най-новата интерпретация на "Дон Кихот", режисирана от Тери Гилиам.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Суровата реалност на текстилната и кожарската индустрия у нас
Суровата реалност на текстилната и кожарската индустрия у нас
Трима шерпи издирват Боян Петров на връх Шиша Пангма
Трима шерпи издирват Боян Петров на връх Шиша Пангма