НОВИНИ

22-ма младежи от Варна участваха в ораторски конкурс

Интересна теза, силни аргументи, решителни думи са необходими за да влезеш в ролята на оратор. Това сториха 22-ма ученици на финала на третото издание на Младежкия ораторски форум във Варна. Задължителната тема тази година беше „Ролята и значението на християнството в съвременна Европа“.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Даниела Цекова/Емил Жупов
15:30, 11.12.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Трудната тема вместо да редуцира броя на участниците, привлече повече. Всеки оратор имаше свой алгоритъм на работа. Задължително обаче беше да се мине през етап на изследване на темата, изграждане на собствена теза и избор на точни аргументи за защита. Ако притежаваш добър изказ и си достатъчно убедителен и харизматичен, успехът в надпреварата ти е почти сигурен.

Пенка Атанасова - преподавател:
“Вярвам, че учениците ги интересува тази тема за добротата, за прошката, за това как се отнасяме към другия, какъв е нашият морал днес, имат ли силата християнските ценности и то точно в навечерието на Коледа.”
Антонио Ованезов - ученик 12 клас:
“Леко предизвикателство, да се докажа пред себе си.”
Гергана Заркова - ученик 11 клас:
“Основното, на което аз ще наблегна е темата ”Да бъдеш или да не бъдеш” - тежестта на своя избор, която всеки човек трябва да поеме.”

Според журито, което оценяваше учениците, да бъдеш добър оратор означава още, да изложиш сложна теза на популярен и достъпен език.

Борислав Аврамов - член на журито:
”Идеята на този форум е да дадем възможност на младите хора да се изявят, като покажат способността си да формулират силни послания, да ги защитят, да ги аргументират и да ги предадат на другите.

В младежкия ораторски форум се включиха ученици от седем варненски училища.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Грандът на европейския футбол Милан е съперникът на Лудогорец
Грандът на европейския футбол Милан е съперникът на Лудогорец
ТИР с цитрусови плодове се преобърна край Велико Търново
ТИР с цитрусови плодове се преобърна край Велико Търново