НОВИНИ

Кампания за почистване на София

В София има около 80 незаконни сметища.

Христина Христова
от Христина Христова
20:10, 01.04.2014
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Поне толкова са преброили от общината преди старта на кампанията за пролетното почистване на столицата. Очакванията са и тази година от тях да бъдат извозени тонове боклук. В началото на това пролетно почистване констатитраме, че нито финансовите глоби, нито системните проверки са в състояние да решат проблема.

Кампанийното чистене на столицата започна. Още днес се включиха не малко доброволци, които се заеха да чистят графити. Според един от доброволците те са навсякъде и никой не се интересува от почистването им.

Един вечен проблем за столицата обаче се очертават и незаконните сметищата. Миналата година те са били 139, тази са "едва" 79. Поне за толкова знаят в Общината, възможно е броят им да е доста повече. Не е трудно да ги откриеш- дори и на едно от най-красивите места до София - Панчаревското езеро.

Оказва се, че район Панчарево освен един от най-зелените, е и първенец в категория незаконни сметища- тук има над 20 малки и големи бунища. Човешката ръка не е пожалила дори и реката. Според общинската наредба най-малкото наказание за недобросъветстните столичани, които изхвърлят боклуци на нерегламентирани места е 10 лева - за "маловажни случаи, установени при извършването им".

Глобата обаче може да стигне до 500 лева - за физическо и 2000 лева за юридическо лице, ако нарушението е по-голямо и системно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разбиха канал за контрабанда
Разбиха канал за контрабанда
Депутати от БСП следят отблизо разходването на средства по регионите
Депутати от БСП следят отблизо разходването на средства по регионите