23-метрова елха ще украси центъра на Манхатън

Коледна елха, висока 23 метра, беше избрана в околностите на градчето Колидж парк в американския щат Пенсилвания, за да украси центъра на Манхатън в град Ню Йорк. Дървото тежи около 13 тона и днес ще бъде отсечено и натоварено на ремарке, а в събота ще бъде доставено в Ню Йорк. Елхата ще бъде поставена и украсена на Манхатън на Рокфелер плаза.

от БГНЕС
преди 2 години
Чете се за: 00:23 мин.
По света
23-метрова елха ще украси центъра на Манхатън

По коледното дърво ще има множество гирлянди и 50 000 разноцветни лампички. На върха му ще има звезда с диаметър 2,9 м. и тегло 250 кг., направена от 25 000 изкуствени кристали.

Коледните гирлянди ще грейнат на 29 ноември, а елхата ще остане в пълния си блясък до 7 януари. След това ще бъде нарязана, а дървеният материал ще се използва от благотворителната организация за строежа на къщи за социално слаби семейства.

Традицията да се поставя коледно дърво на Рокфелер плаза датира от 1933. Тогава 6-метрово дърво било накичено с книжни гирлянди и украшения, направени от червени боровинки. Две години по-късно елхата вече била украсена с електрически гирлянди. От 1997 церемонията по запалване на светлините на елхата в Ню Йорк се предава пряко по телевизията.

Топ 24
Най-четени