НОВИНИ

23 постоянни комисии ще работят в 44-тото НС

23 постоянни комисии ще работят в 44-тото Народно събрание. Председателските места бяха разпределени след договорка между парламентарните групи. ГЕРБ оглавява 13 комисии, Обединените патриоти - 4, БСП - 3, ДПС - 2 и партия "Воля" - 1. Дебати при гласуването нямаше.

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
19:45, 10.05.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Някои от комисиите в 44-тия парламент ще бъдат председателствани от депутатите от ГЕРБ, които ги ръководеха и в предишното Народно събрание.

Начело на правната комисия отново ще е е Данаил Кирилов, а Менда Стоянова пак ще ръководи бюджета и финансите, Джема Грозданова отново ще е шеф на комисията по външна политика.

Комисията по здравеопазване ще е под председателството на Даниела Дариткова, а Милена Дамянова отново ще се грижи за законодателните промени в областта на образованието и науката.

Бивши министри на ГЕРБ поеха старите си ресори, но този път в комисиите. Цветан Цветанов ще ръководи вътрешната комисия, Десислава Танева - тази по земеделие, Ивелина Василева - екологичната, Делян Добрев - комисията по енергетика, Вежди Рашидов - по култура и медии.

ДПС в лицето на бившия социален министър Хасан Адемов поема комисията по социална политика. Под тяхно ръководство е и транспортната комисия. За Обединените патриоти, които ще имат 4 комисии най-знаковата е тази за борба със сивата икономика и контрабандата, станала известна като комисията "Ревизоро" заради прякора на председателя си Емил Димитров.

С тайно гласуване БСП решиха вътрешния си спор кой от тяхната партия да оглави комисията по икономическа политика. С много повече спечели Петър Кънев пред Румен Гечев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар остави без дом семейство с 6 деца
Пожар остави без дом семейство с 6 деца
Йоана Драгнева: Кристиан Костов ще класира България на едно от челните места
Йоана Драгнева: Кристиан Костов ще класира България на едно от челните места