НОВИНИ

24 декември е ден на траур в Лясковец

В община Лясковец утре е ден на траур в памет на жертвите от тежката катастрофа край ловешкото село Микре, при която загинаха трима души, а 26 бяха ранени. Десет от пострадалите остават за лечение в ловешката болница, състоянието им вече е стабилно, без опасност за живота. Все още не е ясно защо загиналата жена, която е каралата колата, се е врязала в автобуса челно.

bnt avatar logo
от БНТ
17:47, 23.12.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Денонощие след катастрофата пострадалите осъзнават, че са оцелели като по чудо и благодарят на шофьора, който загина докато се опитвал да ги спаси.

Генчо Генчев - пострадал: „Бъркотията вътре, хора напред-назад. То отзад не се вижда, не можеше, каквото казват хората, в насрещното влязла срещу нас и той се опита да избегне удара ама не е станало!"
Петко Гогучев - пострадал: „Аз да ви кажа четох вестник. Шофьора ни спаси, той почина, Бог да го прости. За мене нещо страшно щеше да бъде, а с това рязко извиване паднахме на платното и оцеляхме след сблъсъка с жената. Хиляди благодарности на едно момиче, Ани от Троян, каза че учи за лекар, тя превърза всички, бягаше от човек на човек, хиляди благодарности, тя е призвана за лекар!"

Най-тежко остава състоянието на жената, настанена в Плевенската болница. Тя е с черепно-мозъчна травма и ампутирана ръка. Сериозно пострадал е и съпругът ѝ.

"Жена ми много лошо пострада, намерих я под седалката до мене, ръката и я няма..."

Администрацията на общината Лясковец днес работи, но хората са в шок. Скърбят и хората в Лясковец, тук всички се познават.

Причина за трагедията е превишена скорост, категорични са следователите. Не е ясно обаче защо жената зад волана е криволичила из двете платна и не е направила нищо, за да избегне челния удар с автобуса. Днес не се потвърди версията, че причина за неадекватното ѝ поведение е инфаркт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хасковският съд остави в ареста 33-годишна холандска гражданка
Хасковският съд остави в ареста 33-годишна холандска гражданка
Дядо Коледа потегли от Лапландия
Дядо Коледа потегли от Лапландия