НОВИНИ

25 души от разбитата наркогрупа у нас са обявени за международно издирване

За международно издирване са обявени 25-ма от групата за разпространение на наркотици, заедно с лидера им Радмил Ранов. За тях са издадени и Европейски заповеди за арест. Част от дилърите насилствено са принуждавани да продават дрога.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
19:18, 12.08.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Групата на Радо Ланеца беше ударена от антимафиотите в края на миналата седмица. Тогава в наркоскладове на територията на София бяха открити големи количества кокаин, екстази и анфетамини. Осем души бяха задържани.

Димитър Петров, ръководител на Специализираната прокуратура: Към настоящия момент 32-ма души са обвиняемите. Като 7 от тях са задържани под стража.

Двама от задържаните са отговаряли за собственото производство на марихуана. Едната оранжерия е разкрита срещу столичното 73-то училище, а другата в Русе. Крайдунавската е била в две големи халета с 1500 растения.

Групата на Ланеца е доставяла наркотици на свои партньори в цялата страна.

Красимир Тренчев, прокурор в Специализираната прокуратура: Продажба на наркотични вещества на едро. Имам предвид търговия с 50 и повече килограма високо рискови вещества. Хероин, кокаин, коноп, екстази - почти цялата палитра.

В София имали изградена дилърска мрежа по райони, която изпълнява поръчки за доставки на място. Друга част от членовете на групата отговаряли за продажбите в нощни заведения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НСИ: Има ръст на средната работна заплата в страната
НСИ: Има ръст на средната работна заплата в страната
1/3 от аптеките у нас не могат да следят за фалшиви лекарства
1/3 от аптеките у нас не могат да следят за фалшиви лекарства