НОВИНИ

28 години по-късно: Българка, осиновена в САЩ, откри майка си в Добрич

Българка, осиновена в САЩ, намери родната си майка след повече от четвърт век. 28-годишното момиче я открило чрез детективска агенция през ноември миналата година и след месеци на трепетно очакване вече е в България.

bnt avatar logo
от Надежда Карапанчева
12:34, 09.06.2019
10510
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

След 20-часов полет от Солт Лейк Сити, Жана или Саманта, както е името й в американския паспорт, вече е в добричкото село Спасово, където живее майка й.

Саманта: Бях много развълнувана, когато се срещнах с майка ми. Мислех си, че повече никога няма да я видя. Мечтите ми се сбъднаха!

Когато момичето било на 2 години, майка й загубила дома си. Социалните работници й оставили другата 3-годишна дъщеря, а Саманта била настанена в Дома за сираци в Добрич. По-късно детето попаднало в списъците за осиновяване. Младата майка не преставала да мисли за нея.

Нели - майка на Саманта: Все се молех на Господа и това се случи! Много си я обичам! Не съм я забравяла никога! Никога, мама!

В Америка младата жена завършила гимназия и в момента работи в компания за онлайн търговия. Сега е решила да помага на болната си от астма майка с каквото може. Мечтае да я заведе един ден в Щатите.

Саманта: Определено искам моята биологична майка да види какво е направила осиновителката ми за мен в Америка. Искам да я заведа там и да я запозная с родителите си.

Саманта се надява нейната история да помогне и на много други деца да открият родителите си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военнослужещи иззеха невзривен боеприпас в село Крумово
Военнослужещи иззеха невзривен боеприпас в село Крумово
Екипи на БЧК демонстрираха как се действа при наводнения
Екипи на БЧК демонстрираха как се действа при наводнения