НОВИНИ

30-годишен мъж от Свищов е задържан с голямо количество марихуана

Мъж от Свищов е задържан с прокурорско решение за 72 часа, след като в земеделска нива полицаи откриха голямо количество марихуана. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по разследването продължава, изяснява се и съпричастността на други лица към престъпната дейност.

годишен мъж свищов задържан голямо количество марихуана
bnt avatar logo
от БНТ
11:13, 13.11.2019
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Поредна специализирана полицейска операция, насочена срещу разпространението и употребата на наркотични вещества, бе реализирана от служители на ОДМВР–Русе. Тя е осъществена в рамките на няколко дни под наблюдението на прокуратурата.

В хода ѝ на 9 ноември полицаи на РУ–Бяла извършили проверка на земеделска нива в местността "Бабин кладенец" - землище на с. Кривинци. Те открили разстлана върху найлони и дървени плоскости зеленикава тревна маса, дала характерната реакция на марихуана при извършения полеви наркотест.

В близост до нивата бил засечен и паркиран товарен автомобил с великотърновска регистрация, с който мъж се е опитал да избяга. Минути по-късно 30-годишният свищовлия бил задържан.

При последвалия оглед на място са намерени и празни съдове с различна вместимост.

В хода на операцията са осъществени поредица от оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия на адреси в Свищов и с. Кривина, където са открити още количества марихуана, съхранявана в полиетиленови пликове, както и изсушена тревна маса. Общото количество на иззетите наркотици възлиза на приблизително 18 килограма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отдават трезора, партера и втория етаж на КТБ под наем
Отдават трезора, партера и втория етаж на КТБ под наем
Инфлацията от началото на годината е 2.5%
Инфлацията от началото на годината е 2.5%