НОВИНИ

30 нови автобуса на природен газ тръгват по линия 111 в София

30 нови автобуса на природен газ тръгват по най-дългата линия в София - 111. Старите по тази линия ще бъдат изцяло подновени с екологични, със стандарт Евро 6. Догодина още 102 автобуса на газ ще обновят автопарка на столицата. Планирано е и увеличение на заплащането на водачите на автобуси, каза кметът на София. Йорданка Фандъкова коментира и проблема от снощи при строежа на метрото на булевард "Евлоги Георгиев".

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
20:22, 28.12.2018
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Целта на общината е средната възраст на автобусите в София догодина да е около 6 години. Подновяването трябва да привлече повече хора в градския транспорт и така да се намалят задръстванията. Новите турски автобуси са с най-високия еко-стандарт.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Евро 6 са автобусите, нископодови, с климатизация, с видеонаблюдение, възможност за зареждане на телефон, безжичен интернет.

Освен модерен, за да стане предпочитан, градският транспорт трябва и да е бърз. Затова ,лед преасфалтирането на бул. "България" през лятото, крайната дяснa лента беше обособена за автобуси. Шофьорите по линията очакват подобни промени и на другите булеварди в София.

Владимир Цветанов, шофьор на автобус по линия 64: В момента автобусите на закъсняват както преди. Има нарушители, сега как ги санкционират органите това е друго нещо. Но тази бус лента наистина е много удобна. Това е доказана и в други градове се прави, даже съм чувал, че в някои градове две ленти да има в едната посока, едната е бус лента.

Във връзка с бетоновата пяна, която тази нощ изби на бул. "Евлоги Георгиев", кметът на София благодари на аварийните екипи за бързата реакция.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Всъщност не става дума за авария, случвало се и друг път. Пяната, която се пуска под налягане под тунелопробиваната машина си е намерила някакъв стар път.

Още през нощта движението по бул. "Евлоги Георгиев" беше възстановено.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Външно министерство: Няма данни за пострадали българи при инцидента в Кайро
Външно министерство: Няма данни за пострадали българи при инцидента в Кайро
Хванатият с опиати шофьор, който превозва деца, е осъждан за грабежи
Хванатият с опиати шофьор, който превозва деца, е осъждан за грабежи