НОВИНИ

Над 3000 колекционери посетиха "София винил фест"

Трето издание на "София винил фест" се проведе днес в галерия "Сердика". В него участваха над 20 търговци на грамофонни плочи от цялата страна. Днес фестивала посетиха около 3000 колекционери и любители на винила.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
21:16, 22.06.2019
Чете се за: 00:42 мин.
Още

Колекционери и любители на аналоговия звук можеха днес да си купят почти всичко, което се продава или се е продавало във вид на грамофонни плочи. Повечето винили бяха втора ръка, но изключително запазени и вече станали колекционерска ценност.

Станислав, колекционер на винил: Сега си купих две плочи, една на "Куин", една на "Пинк Флойд ".Много съм доволен от избора си.Има много ентусиасти, събират се хора,забавно е , препоръчвам на всеки, който се интересува да посети. БНТ Много ли са хората, които обичат винила. Доста са и все повече и повече млади хора се интересуват от това.
Драгомир Димитров, изп. директор на " Пазари Възраждане " ЕАД: В Европа и в света като цяло продажбите на плочи, на винили се е увеличило в сравнение с предходните периоди и дори по официална статистика през 2015-2018 година неколкократно превишава продажбата на други носители.

На изложението беше представена и грамофонна техника- от антикварен манивелен грамофон от началото на миналия век до последния хит на пазара- модерен френски грамофон с озвучителна система. Фестивалът се провежда на Женския пазар, тъй като от " Пазари Възраждане " искат да го превърнат в модерна и привлекателна градска територия, а културни събития като днешното променят имиджа му към по-добро.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На Франкофоли днес: Котарашки, Моранди и Кенджи Жирак
На "Франкофоли" днес: Котарашки, "Моранди" и Кенджи Жирак
Президентът Радев откри събора Хоро се вие край манастира
Президентът Радев откри събора "Хоро се вие край манастира"