НОВИНИ

34 постановки на театралния фестивал “Варненско лято”

Международният театрален фестивал „Варненско лято“ ще представи отново най-добрите спектакли, играни на българска сцена, а също световни имена в театъра и танца. По време на 24-ото издание варненската публика ще види 34 специално подбрани български и чуждестранни представления. Театралният фестивал започва на 1-ви юни и ще продължи десет дни. Международният театрален фестивал „Варненско лято“ ще представи отново най-добрите спектакли, играни на българска сцена, а също световни имена в театъра и танца. По време на 24-ото издание варненската публика ще види 34 специално подбрани български и чуждестранни представления. Театралният фестивал започва на 1-ви юни и ще продължи десет дни.

bnt avatar logo
от БНТ
18:22, 12.05.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Мотото на театралния фестивал тази година е „Проекции на човешкото“.

Николай Йорданов, директор на фестивала: “Проекции на човешкото е един общ поглед на трима ни – да съвмести българската, чуждата програма, шоукейса и това, което по традиция наричаме паралелна програма.”

Със спектакъла "Синята птица" на режисьора Мариус Куркински ще бъде поставено официално началото на Международния театрален фестивал "Варненско лято". В основната програма от българската селекция участват 10 постановки.

Цветана Манева, председател на настоятелството: “Очакват ви много любопитни, много интересни, при някои дори провокативни спектакли, различни по характер, по жанр, което мисля, че ще е любопитно и най-вече варненската публика заслужава.”

Изключително интересни са и другите два основни модула на фестивала - международната селекция и програмата Шоукейс.

Асен Терзиев, главен координатор: “Тази година спокойно можем да кажем, че "Варненско лято" се позиционира много естествено на европейската музикална карта.”

За първи път театралният и музикалният фестивал „Варненско лято“ ще имат съвместни инициативи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
София за шести път става столица на науката
София за шести път става столица на науката
Световни лидери основаха нов световен антикорупционен център
Световни лидери основаха нов световен антикорупционен център