НОВИНИ

35 яхти стартираха в регата "Варна Ченъл Къп"

35 яхти и близо 250 души екипаж стартираха в традиционната регата "Варна Ченъл Къп". За едно от най-интересните и зрелищни състезания във водите на Черно море - вижте...

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна ​Петър Дойкински
09:49, 02.06.2018 (обновена)
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Сред фаворитите за победата са един от най-добрите български ветроходци Михаил Копанов с яхта "Юкей Сийл Мейкър", както и лодките "Петра" и "Ронин". Днес (б.а. 02.06.) започва най-зрелищният етап от регатата - две гонки в канала море-Варненско езеро.

Лъчезар Братоев, организатор на регата "Варна Ченъл Къп": Първата ще стартира в 11:00 часа, втората е когато свършат всички. Предполагам някъде след три часа ще е вторият старт.


;

Любителите на ветроходството ще могат да наблюдават регатата от Аспаруховия парк, където лодките ще преминат близо до брега, давайки възможност на зрителите да видят отблизо опънатите от вятъра платна.

Лъчезар Братоев, организатор на регата "Варна Ченъл Къп": Всички лодки, един общ старт, влизат заедно в канала - изключително красиво. Особено хубави снимки стават горе от Аспаруховия мост от птичи поглед. Препоръчвам на всеки да види това шоу.

Организаторите направиха подарък на децата в неравностойно положение от социални центрове във Варна. Те имаха възможност да се качат на борда на ветрохода "Калиакра" и да наблюдават официалния старт на регатата във Варненския залив.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очаква ни слънчев и топъл уикенд
Очаква ни слънчев и топъл уикенд
В Казанлък коронясаха 50-ата Царица на розата
В Казанлък коронясаха 50-ата Царица на розата