COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

35,5% е избирателната активност във втория тур на френските избори към 17 часа

Избирателната активност във втория тур на френските парламентарни избори днес към 17.00 ч. местно време /15.00 по Гринуич/ достигна 35,3 на сто. Това сочат данни на министерството на вътрешните работи, съобщи Франс прес. По същото време на първия тур на 11 юни избирателната активност беше 40,75 процента. Ако тази тенденция продължи, активността може да падне до най-ниското си равнище за втори тур на парламентарни избори от 1997 г. насам, по изчисления на министерството.

от БНТ
19:36, 18.06.2017
Чете се за: 00:31 мин.
По света
Лора Бодо: Не очаквам много от тези избори, признавам. Исках просто да покажа недоволството си, според мен в 18-ти район демокрацията не се случи, защото можем да избираме само между двама кандидати, които подкрепят президентското мнозинство.
Ксавие: Родителите ми са били в Съпротивата, толкова хора са загинали за правото на глас, затова дори да не съм съгласен с кандидатите, гласувам.
Оливие Палат: На първия кръг беше по-интересно, видяхме възхода на една нова партия. На втория кръг вече нямаме кой знае какъв избор.
;

Според прогнози на социологическите агенция Елаб и Ипсос/Сопра Стерия избирателната активност във втория тур ще бъде 42-43 процента, по-ниска дори от тази на първия тур, на който гласуваха 48,7 процента от регистрираните гласоподаватели. След час приключва гласуването. Очакванията са партията на президента Макрон да получи невиждано от времето на Шарл де Гол мнозинство. Прогнозите обаче са за рекордно ниска избирателна активност.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
В "Референдум": Какво ще се случи със сметките за ток, след като електроенергията започне да се търгува свободно?
В "Референдум": Какво ще се случи със сметките за ток, след като електроенергията започне да се търгува свободно?
Как да оцелеем в планината
Как да оцелеем в планината