COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

4 години затвор за пияния шофьор, убил трима при катастрофа в Пловдив

Четири години затвор за пиян шофьор, причинил с висока скорост смъртта на 3-ма души в тежка катастрофа в Пловдив през ноември миналата година. 27-годишният Любомир Трайков призна вината си и затова присъдата му беше редуцирана с две години - от 6 на 4, шофьорската му книжка е отнета за 6 години. Делото беше разгледано по съкратената процедура. Присъдата на Окръжния съд в Пловдив не е окончателна.

от Сашка Пушкова
17:17, 15.03.2017
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

До влизане на присъдата в сила, Любомир Трайков ще остане под домашен арест, реши съдът. Близки на загиналите заявиха, че не са доволни от размера на наказанието.

близка на загиналата Паола: Нищо не мога да кажа, щом съдът е постановил такава присъда, значи това е присъдата. Не сме доволни, ще обжалваме.

Йордан Йарданов - адвокат на съпругата на загиналия шофьор: Това, което мен би ме стимулирало да я посъветвам да обжалва е мотивите, които съда изложи за съпричиняване. Аз съм дълбоко убеден че Атанас Ламджиев няма никакъв принос за инцидента, който е нестъпил. Той не е имал задължение да спира, нямало е знак стоп, бил е с 6 километра в час.

Прокурорът Делян Пинчев поиска да се наложи средният размер наказание, предвидено в закона - около 7,5 г. Той припомни, че Трайков е глобяван 12 пъти от КАТ, от които 7 са за превишена скорост. По думите му, Трайков явно не се е поправил след тези наказания, след като пиян се е качил на мощна кола. Пинчев заяви, че обмисля дали да протестира присъдата.

Дилян Пинчев - прокурор: Докато не се запозная с константната практика на Върховния касационен съд в такива случаи, не бих могъл с категоричност да кажа ще подавам ли протест.

Любомир Трайков заяви пред съда, че абсолютно осъзнава до какво е довело поведението му преди и по време на катастрофата и никога не е искал да бяга от отговорност.

Любомир Трайков - подсъдим: Разбира се, че съжалявам, искам да изкажа отново съболезнования на пострадалите в случая, това е мога да ви кажа само.

На 18 ноември миналата година след употреба на алкохол с почти 100 км в час Любомир Трайков блъска с джипа си кола, в която пътуват четирима души. На място загиват двама, а студентката Паола умира по-късно в болница.

Топ 24
Най-четени
Проверяват кариерата край село Белащица
Проверяват кариерата край село Белащица
Как да оцелеем в планината
Как да оцелеем в планината