НОВИНИ

4 години затвор за пияния шофьор, убил трима при катастрофа в Пловдив

Четири години затвор за пиян шофьор, причинил с висока скорост смъртта на 3-ма души в тежка катастрофа в Пловдив през ноември миналата година. 27-годишният Любомир Трайков призна вината си и затова присъдата му беше редуцирана с две години - от 6 на 4, шофьорската му книжка е отнета за 6 години. Делото беше разгледано по съкратената процедура. Присъдата на Окръжния съд в Пловдив не е окончателна.

bnt avatar logo
от Сашка Пушкова
17:17, 15.03.2017
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

До влизане на присъдата в сила, Любомир Трайков ще остане под домашен арест, реши съдът. Близки на загиналите заявиха, че не са доволни от размера на наказанието.

близка на загиналата Паола: Нищо не мога да кажа, щом съдът е постановил такава присъда, значи това е присъдата. Не сме доволни, ще обжалваме.

Йордан Йарданов - адвокат на съпругата на загиналия шофьор: Това, което мен би ме стимулирало да я посъветвам да обжалва е мотивите, които съда изложи за съпричиняване. Аз съм дълбоко убеден че Атанас Ламджиев няма никакъв принос за инцидента, който е нестъпил. Той не е имал задължение да спира, нямало е знак стоп, бил е с 6 километра в час.

Прокурорът Делян Пинчев поиска да се наложи средният размер наказание, предвидено в закона - около 7,5 г. Той припомни, че Трайков е глобяван 12 пъти от КАТ, от които 7 са за превишена скорост. По думите му, Трайков явно не се е поправил след тези наказания, след като пиян се е качил на мощна кола. Пинчев заяви, че обмисля дали да протестира присъдата.

Дилян Пинчев - прокурор: Докато не се запозная с константната практика на Върховния касационен съд в такива случаи, не бих могъл с категоричност да кажа ще подавам ли протест.

Любомир Трайков заяви пред съда, че абсолютно осъзнава до какво е довело поведението му преди и по време на катастрофата и никога не е искал да бяга от отговорност.

Любомир Трайков - подсъдим: Разбира се, че съжалявам, искам да изкажа отново съболезнования на пострадалите в случая, това е мога да ви кажа само.

На 18 ноември миналата година след употреба на алкохол с почти 100 км в час Любомир Трайков блъска с джипа си кола, в която пътуват четирима души. На място загиват двама, а студентката Паола умира по-късно в болница.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Снежната буря парализира Източна Канада
Снежната буря парализира Източна Канада
Швейцарец си купи щастлив регистрационен номер на колата за над 160 000 франка
Швейцарец си купи щастлив регистрационен номер на колата за над 160 000 франка