НОВИНИ

4-годишната пианистка от Бургас ще свири в две от най-прочутите концертни зали

4-годишната бургаска пианистка Елизабет Иванова ще свири в две от най-прочутите концертни зали в света - "Карнеги хол" в Ню Йорки и "Роял Албърт хол" в Лондон. Възпитаничката на "Музикална работилница Веселина" в Бургас свири само от осем месеца и вече е с призове от шест български и международни конкурса.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
12:43, 29.07.2018
8481
Чете се за: 00:36 мин.
Още

Чаровна, пълна с енергия и разностранни таланти. Играе балет, тренира тенис и свири на пиано. Не застава на едно място. Това е Елизабет Иванова.

Милена Иванова, майка: Тя се забавлява и свири, когато пожелае, но ако я остави човек, може да не слезе от пианото.

Само за осем месеца Елизабет се е запознала с пианото и е участвала в шест конкурса, двата от които международни. Именно те ѝ осигуряват участие в концертите на лауреатите в "Карнеги хол" в Ню Йорк през октомври тази година и в лондонския "Роял Албърт хол" през април 2019.

Веселина Колева, преподавател по пиано: Абсолютна музикална памет, чете ноти на двата ключа, от всички октави ги знае, никакъв проблем. Просто е много мъничка и имаме още проблем с концентрацията.
Стоян Иванов, баща: Има едно притеснение отначало, но то е за части от секундата и след това всичко е нормално, просто игра.

Междувременно Елизабет, която тръгнала на уроци по пиано на 3 години и 8 месеца, вече има покана от 200-годишния "Университет за музика и сценични изкуства" във Виена в специалния клас за даровити деца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българка постави световен рекорд по йога
Българка постави световен рекорд по йога
Започна кампанията за енергийно подпомагане през зимния сезон
Започна кампанията за енергийно подпомагане през зимния сезон