НОВИНИ

Великденски бонус от 40 лв. за пенсионерите

Всички пенсионери, с пенсии до 300 лева, ще вземат бонус по 40 лева за Великденските празници, реши правителството, пише "24 часа".

bnt avatar logo
от БНТ
11:22, 16.03.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Социалният министър и вицепремиер Ивайло Калфин съобщи, че кабинетът е разпоредил към бюджета на Държавното обществено осигуряване да се трансферират 5, 5 млн. лева за изплащане на бонусите към пенсиите. Според Калфин това не крие опасност за бюджета, тъй като от началото на годината има преизпълнение с 61 млн. на приходите към НАП.

Тъй като Великден се пада на 1-ви май, добавките ще бъдат изплатени с пенсиите за април. 1,262 млн. лева пенсионери ще получат добавка от 40 лв.

Ивайло Калфин, вицепремиер и министър на труда и социалната политика: Тези средства дават възможност на една разширена група от пенсионери - тези, които получават пенсии до 300 лева да бъдат изплатени, както и по Коледа, по 40 лева добавки. Правим това, защото имаме данни, че за първите месеци на годината преизпълнението на приходите по осигуровки е някъде около 61 милиона, така че можем да си позволим да отпуснем тези малко над 50 милиона без да се създаде някакъв риск за бюджетната система в страната.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Търг за син диамант в Хонконг
Търг за син диамант в Хонконг
Международен ден на астрономическите обсерватории
Международен ден на астрономическите обсерватории