НОВИНИ

40 задържани фенове след мача за Купата на България

"Локомотив Пловдив" победи с 1:0 "Ботев Пловдив" в София. Образуваха се километрични задръствания по автомагистрала Тракия след дербито. 75 души не са допуснати на националния стадион, защото са били пияни.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
22:41, 15.05.2019
Чете се за: 00:47 мин.
У нас
задържани фенове мача купата българия

40 човека са задържани преди, по време и след мача за Купата на България между отборите на "Локомотив Пловдив" и "Ботев Пловдив", съобщиха от пресцентъра на МВР. По данни на столичната полиция не са допуснати сериозни нарушения на обществения ред в София. Мачът между двата пловдивски отбора започна в 19,00 ч. като за целта СДВР бяха блокирали центъра около националния стадион "Васил Левски".

Около 18.30 часа на ул. „Екзарх Йосиф“ след възникнал конфликт, прераснал в сбиване между трима фенове на „Ботев“ – Пловдив и привърженици на ПФК „Левски“, пловдивчаните били нападнати от маскираните фенове на столичния отбор. Част от нападателите били задържани непосредствено след инцидента в близките улици, а останалите опитали да се укрият във фен клуб на ул. „Цар Симеон“. Всичките 19 души са задържани и отведени в столично районно управление.

Преди това, в ранните следобедни часове, по време на придвижването към националния стадион са били задържани петима фенове с пиротехнически изделия.

Непосредствено преди влизането на стадиона, на изградените контролно пропускателни пунктове са били задържани 14 души, от които шестима – със забранени предмети - пиротехнически изделия, маски и електрошоково устройство, петима - с наркотични вещества и трима, неизпълнили полицейско разпореждане.

75 души не са пуснати да влязат на стадиона, защото са били пияни. Други двама мъже, фенове на "Ботев" - Пловдив са задържани в района на стадиона за нанесен побой на възрастен мъж преди началото на мача.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Акция по спасяване на миячи на прозорци на небостъргач в САЩ
Акция по спасяване на миячи на прозорци на небостъргач в САЩ
Тръмп ще забави въвеждането на мита за автомобилната индустрия
Тръмп ще забави въвеждането на мита за автомобилната индустрия