НОВИНИ

5 милиона лева приходи от покачването на цената на билетчето в София

5 милиона лева приходи е донесло покачването на цената на билетчето в София от началото на месеца досега. От Столичната община отчитат бум на издаването на нови абонаментни карти. От 1-ви юни са издадени почти 23 хиляди нови пътни документа, като този брой обикновено се достига за 4 месеца. Значителен ръст има и в издаването на целогодишните карти. След поскъпването на билета, над 4300 души са си извадили такава карта, докато от началото на годината до май са издадени едва 258 броя. От Столичната община отчетоха и работата на общинските дружества за миналата година.

Диана Тодорова
от Диана Тодорова
15:42, 22.06.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

От общо 18 общински дружества, 13 са на свободния пазар. През 2015 година 11 от тях са реализирали обща печалба от над 7,3 милиона лева, което е близко до резултатите им през 2014-а. За миналата година на загуба са "ВиК София" и "Спортна София". За първи път от години "Егида" излиза на печалба, след като за 2014-а година беше на загуба от близо един милион лева.

Николай Стойнев, зам.-председател на СОС: "Това показва, че, изпълнявайки оздравителния план, дружеството в крайна сметка успя да излезе на печалба от оперативната си дейност, което всъщност е показателен пример за устойчивото развитие на общинската икономика."

Близо 23,5 милиона са приходите от зелена и синя зона в София за миналата година. Две от транспортните дружества са на загуба за 2015-а - "Столичен автотранспорт" и "Столичен електротранспорт" - съответно с 12 и 13 милиона лева. Дружествата нямат неразплатени задължения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Адвокати на протест заради забавянето на Закона за адвокатурата
Адвокати на протест заради забавянето на Закона за адвокатурата
Трети ден продължава издирването на две деца, изгубили се в Русенско и Карловско
Трети ден продължава издирването на две деца, изгубили се в Русенско и Карловско