НОВИНИ

По-висока събираемост на данъците в Благоевград тази година

5% по-висока събираемост на местните данъци и такси през тази година, отчитат от общината в Благоевград. Кампанията започна в началото на месец януари, а до края на април гражданите могат да се възползват от 5% отстъпка. Условието обаче е да заплатят пълния размер на дължимата сума.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград А. Сукалинска, М. Медарова
16:15, 14.03.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Гражданите на Благоевград вече плащат данъците си не само на касите на партера на общината, но и чрез виртуален пост терминал, който им спестява време, а услугата е напълно безплатна. Около 17% от хората са платили дължимите суми за тази година.

Росица Христова, директор на Дирекция „Местни данъци и такси” – Благоевград: „Това се дължи точно на по-ранното стартиране на кампанията през тази години. Обикновено я стартираме в началото на февруари, а тази година почти в началото на годината – 11 януари.”

Данъците в Благоевград остават същите като миналата година.

Росица Христова, директор на Дирекция „Местни данъци и такси” – Благоевград: „В Благоевград категорично не са високи, те са или на минималната граница, определена в закона или под средните за страната.”

Дължимите суми могат да се платят наведнъж до 30 април и да се ползва 5% отстъпка. Има и възможност за разсрочено плащане на две равни вноски до 30 юни и до 31 октомври.

„На части си ги плащаме, защото не можем наведнъж. Някъде май, юни, юли, може и до август.”

Хората, които ще платят разсрочено трябва стриктно да следят сроковете, защото ако ги пропуснат ще им бъде начислена лихва. Около 30% от жителите на Благоевград пък не плащат данъчните си задължения редовно. За тях се изготвят актове и в последствие се предават на съдебен изпълнител.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
8 метростанции от третия лъч на метрото ще са готови до есента на 2019 г.
8 метростанции от третия лъч на метрото ще са готови до есента на 2019 г.
Започна изваждането на кораб, пострадал от бурите в Бургас
Започна изваждането на кораб, пострадал от бурите в Бургас