НОВИНИ

5 жертви на наводнения в Югоизточна Франция

Трима пожарникари загинаха при катастрофа на хеликоптер по време на спасителна мисия в Югоизточна Франция. Районът е поразен от бури с поройни дъждове и наводнения. Стихията отне живота и на други двама души - те били отнесени от придошлите води. Два департамента на Лазурния бряг бяха ударени от природата отново, само седмица след наводнения, отнели живота на шестима души.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
18:15, 02.12.2019
Чете се за: 00:42 мин.
По света

Хеликоптерът на аварийните служби с трима души на борда е паднал в ранните часове на деня край Марсилия в хълмистия департамент Вар. Катастрофата е била фатална за целия спасителен екип. Сред вероятните причини е лоша видимост вследствие на мъгла.

Докато Франция почита паметта на 13 свои войници, загинали на служба в Мали, загубихме трима всекидневни герои, които дадоха живота си в защита на французите, изтъкна вътрешният министър Кристоф Кастанер. В департамента Алп Маритим дори аварийните екипи се придвижват трудно.

Полицай: Тук сте изолиран, няма да успеете да се върнете. Вървете направо до стадиона и ще откриете убежище.

Другите две жертви, застигнати от светкавично възникнали наводнения, са овчар, отнесен в джипа му, докато се опитвал да премине по мост и коневъд, който наглеждал животните си. Местните за втори път в рамките на седмица изгребват кал и ликвидират щетите.

Филип Барер, жител на Мандельо: Тревожим се, защото два пъти за седмица е прекалено. Това е средиземноморски феномен, но пак си остава опасно и много внушително.

Междувременно водолази започнаха да почистват каналите на Венеция след рекордно високите приливи от миналия месец. Открити са много автомобилни гуми, изгубени газови бутилки, използвани в заведения, и дори цял павилион за вестници.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Български фирми ще минават обучение как да изнасят продукцията си зад граница
Български фирми ще минават обучение как да изнасят продукцията си зад граница
Протест на Правосъдие за всеки против новите назначения на Цацаров и Гешев
Протест на "Правосъдие за всеки" против новите назначения на Цацаров и Гешев