НОВИНИ

500 бежанци са били евакуирани при снощния пожар в Харманли

Пожар избухна снощи в бежанския център в Харманли. Пламъците са били потушени, а пострадали няма. Евакуирани са били около 500 бежанци. Причините се разследват, вероятно огънят е тръгнал от късо съединение в електрическата инсталация.

bnt avatar logo
от Ваня Петкова
21:24, 31.01.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Пожарът е избухнал малко преди полунощ в помещение, близо до столовата. Там са били настанени около 450 души, предимно мъже от афганистански произход. Всички са били евакуирани.

Кирчо Киров, заместник-председател на ДАБ: Всички организирано са били преместени в други помещения и са били настанени вечерта в другите помещения. Няма абсолютно никакви проблеми по отношение на нанесени вреди върху хората, счупвания и т. н. Абсолютно всички са преместени в друго помещение и в момента това помещение, в което е възникнал пожара е оградено, няма достъп до него.

Освен щетите в столовата, засегнати са и две спални помещения. Изгорели са маси, матраци и легла. Причините за пожара се разследват, на място дознатели са извършили оглед.

Нина Николова, говорител на ОД на МВР-Хасково: Най-вероятната причина е късо съединение в ел. инсталацията на халето, където са били настанени чуждите граждани. На този етап няма данни за умишлен палеж.

Условията в другите помещения, където са настанени бежанците са добри, има топла вода и печки за отопление. Очаква се съвсем скоро в три от корпусите на центъра да заработи парна инсталация, която е напълно готова. В момента в лагера има около 2000 мигранти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Френските инвеститори у нас са доволни от условията за преприемачество
​Френските инвеститори у нас са доволни от условията за преприемачество
Въвеждат обслужване на едно гише в речните пристанища
Въвеждат обслужване на едно гише в речните пристанища