НОВИНИ

55 часа тичане: Маратонецът Красимир Георгиев с нова кауза

Ултрамаратонецът Красимир Георгиев отново предизвиква всички да отделят от времето си в името на благородна кауза. С личния си пример Краси вече зарази много хора, които споделиха с него бягане на пътека в началото на годината в София. Този път атлетът ще бяга 55 часа без прекъсване в центъра на Пловдив.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
08:10, 26.09.2018
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Красимир Георгиев започва новото си предизвикателство точно в 10 часа на 28 септември на гребния канал. Иска да увлече и малки, и големи да се раздвижат, да предизвикат себе си и да преодолеят едно физическо препятствие в името на благородна цел - събиране на средства за деца с онкологични заболявания.

Красимир Георгиев - състезател по ултрамаратон: Аз го виждам всичко като една река, ако една река спре да тече, тя става блато. Затова трябва да се предизвикаме, да вървим напред, защото движението е дисциплина, движението е живот.

Инициативата на Краси Георгиев е съпроводена от няколко лекции в три пловдивски училища и е подкрепена от фондация "Пловдив 2019". Маратонецът ще разкаже на децата защо е важно да имат двигателна култура и да се хранят правилно.

Франц Кадири - експерт във фондация "Пловдив 2019": Това е обединяваща кауза както инициативата европейска столица на културата обединява хората, така и бягането, което Краси прави, е много вдъхновяващо.

След старта на гребната база маратонецът ще продължи бягането в "Цар Симеоновата градина". През цялото време той ще бъде подпомаган от така наречените пейсъри, които ще следят за неговата физическа форма и безопасността му, както и тази на хората, които ще тичат заедно с него в този празник на мотивацията.

Юлиян Савов, пейсър: Нашата роля е да осигурим спокойствие, за да може той да даде всичко от себе си, за да издържи това предизвикателство.

Според екипа на Краси Георгиев той ще пробяга разстояние, надхвърлящо 10 класически маратона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иновации на панаира в Пловдив: Система за самообслужване на бензиностанция
Иновации на панаира в Пловдив: Система за самообслужване на бензиностанция
Ще се премахнат ли скоро опасните дървета в Борисовата градина?
Ще се премахнат ли скоро опасните дървета в Борисовата градина?