COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Над 600 души са изчезнали при пожарите в Калифорния

Повече от 630 души са обявени за безследно изчезнали при пожарите в Калифорния - най-големите в историята на американския щат. Броят на жертвите към този момент вече е 66. Огънят продължава да бушува вече седмица.

Цветана Кръстева
от Цветана Кръстева
07:14, 16.11.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:38 мин.
По света

30-хилядният град Парадайс, със името Рай в превод от английски, сега прилича на ад. Изпепелен е почти до основи. Повече от 450 доброволци издирват останки на жертви сред развалините.

Патрик Додсън, доброволец: Чувстваш се ужасно заради това, което се е случило на хората. За тях е било разрушително. Ако тук беше моят дом, не мога да си представя, че бих се върнал.

Патрик се надява, че все пак сред развалините ще открият и оцелели хора, но вероятността е малка.

Само при пожара в района на Парадайс броят на потвърдените жертви е най-малко 63. Властите обясниха увеличилия се драстично брой на безследно изчезналите с уточняване на информацията и на обажданията, получавани до спасителните служби през последните дни.

Огънят, избухнал преди осем дни заради сухото време, се е разпространил бързо с висока скорост заради ветровете. Много хора не са имали време да избягат.

Стийв Кауфман, пожарникар: Броят на сградите, на които са нанесени щети, е 270. Общият брой на разрушените сгради е 11 862.

Повече от 10 000 пожарникари продължават да потушават пожарите в Калифорния. В събота в щата се очаква да пристигне президентът Доналд Тръмп.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Няма доказан случай на коронавирус у нас (ОБОБЩЕНИЕ)
Няма доказан случай на коронавирус у нас (ОБОБЩЕНИЕ)
Отбелязваме Международния ден на толерантността
Отбелязваме Международния ден на толерантността