НОВИНИ

Артщрихи от седмицата с Галя Крайчовска

Завърши първият европейски фестивал на пътуващия театър в Сливница.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
12:43, 17.10.2015
Чете се за: 01:03 мин.
Още

Завърши първият европейски фестивал на пътуващия театър в Сливница. "Тримата мускетари", по текст и режисура на Николай Гундеров грабна наградата на зрителите. Постановката на казанлъшкия театър направи и световна премиера на фееста. За най-добър актьор беше избран Филип Трифонов, за спектакъла "Западна Германия - Отечество мое".

*** *** ***

Много музика ни очаква в предизборната седмица. "Пинк Мартини" избраха София в евротурнето си. Идват в оригиналния състав - за концерта на 21 октомври. Има и една изненада - световноизвестен музикант ще се пирсъедини към групата.

За първи път ще ги видим с вокалистката Чайна Форбс. Именно с нея през 94-та пианистът Томас Лодърдейл започва музикалната си авантюра, превърнала се в световен успех. За първи път ще свирят и с български симфоници.

*** *** ***

Изложба - извинение към Борхес и Маргарита Гереро, за гугъловото оформление на тяхната "Книга на въображаемите същества". Така Елица Попова обяснява рисунките, подредени в галерия София прес. "Скромните акварели се разраснаха в стени от пастели и светлини. Има и още" - казва самата тя, така че очакваме пордължение.

*** *** ***

Софокъл, Молиер, Шекспир и родната действителност подават текста на новия спектакъл в новия театър в НДК.

И шекспировият въпрос е леко променен - "Да бъда или не”. Режисьорът Димитър Стефанов и седем млади актьори доста забавно ще покажат тайните на театъра. И това не е всичко - Ованес Торосян влиза в ролята на композитор.

*** *** ***

Рапиране по стихове на Гео Милев, български фолклор, реге, нюйоркски джаз и сръбски духов оркестър - определено Sofia Fusion Fest ще е доста шарен.

Пристигат отличниците от прочутия фестивал Гуча - оркестърът на Кристиан Азирович. Към съкровищата на фолклора надникват “WakeЪп project", "Кипри", "Тъпани и гайди". Преди ден и група "Оратница" потвърди участието си. Фестът ще открие първата у нас формация със звуколечебни концерти - „Древност и космос”.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Брайън Адамс с дългоочакван нов албум
Брайън Адамс с дългоочакван нов албум
Международен ден за изкореняване на бедността
Международен ден за изкореняване на бедността