COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Подаръци за всички от сърце... в Русе

Коледните и Новогодишните празници са магическо време за децата, защото знаят, че за добрия, белобрад старец няма невъзможни неща. Затова поръчват подаръци от сърце. Търговците на играчки в Русе признават, че половината от годишния им оборот е през декември. Оказва се обаче, че в града трудно може да се намери детска играчка родно производство.

от Даниела Димитрова
11:50, 24.12.2015
Чете се за: 00:50 мин.
Животът
подаръци всички сърце русе

По празниците рафтовете в магазините за играчки се изпразват със светкавична скорост. И тази година най-предпочитани са героите от телевизионните реклами като Елза и Яна от Леденото кралство, които оживяват върху моливници, раници, телефони. Героите от „Междузвездни войни" са върху пухени възглавнички, ключодържатели, а Маша и Мечока от популярното руско филмче се продават заедно с къщата им в гората.

Много от животните и куклите в магазините говорят, моторите реват, а болидите от Формула 1 спокойно могат да паркират в хола ви. Всички те обаче са произведени в Китай, нищо че някои от играчките пеят песни и разказват приказки на български език. Само две са родните фирми, които правят български играчки.

Ивелин Дондуков, консултант: "Не изглеждат толкова пазарно примамливи. Ето тези камиончета от моето детство. Добро качество на пластмаса и метал. Все пак трябва да помислим за нашия пазар. Парите ни да останат тук при нас..."

Децата обаче не се вълнуват къде е произведена мечтаната от тях играчка. Знаят, че ще я получат от дядо Коледа, защото са били послушни през цялата година и с нетърпение очакват белобрадия старец с чувала с подаръци.

- Какво поръча на дядо Коледа?

- Пожарна с маркуч, да пръскам

- Барби гримове.

Дядо Коледа: "Какво мога да препоръчам на родителите - оставете дрешките и полезните неща за друг път, подарете дори най-простата играчка, за да се почувства детето специално на този празник."

За децата обаче най-незаменимият подарък си остава семейната обич и топлина.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Консенсус в Германия за по-строги мерки срещу коронавируса до 29 юни, в Испания започва траур
Консенсус в Германия за по-строги мерки срещу коронавируса до 29 юни, в Испания започва траур
Виенският бал в София в помощ на деца с онко-хематологични заболявания
Виенският бал в София в помощ на деца с онко-хематологични заболявания