НОВИНИ

​БСП видя пукнатини в управляващото мнозинство

Михаил Миков няма да се самономинира за нов лидер на БСП, стана ясно след днешния Национален съвет на лавицата. Делегатите на пленума решиха 49-ия конгрес на партията да се проведе в София на 7 и 8 май. Лидерът на БСП отправи критики към сегашното управление и съзря пукнатини в управляващата коалиция.

Николай Минков
от Николай Минков
19:05, 23.01.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Девалвиране на институциите, проблеми в социалната сфера, здравеопазването и сигурността, размиване на лявото и дясното, са част от действията на настоящото управление, заяви Михаил Миков. Според него за първи път управляващото мнозинство е дестабилизирано.

Михаил Миков - председател на БСП: "Очевидно е, че въпреки многото говорене за стабилност в управляващата коалиция се усещат трусове и от началото на мандата за пръв път, въпреки резултатите от местните избори, има сериозни напрежения, пораждани не само от скандали, но и от разломи вътре в управляващата коалиция."

Според Миков обаче, трусовете в коалицията не се дължат на политически разногласия.

Михаил Миков - председател на БСП: "Все по-несериозни изглеждат опитите на отделни по-малки играчи сред управляващите да "извиват ръцете" на по-големите си партньори, за да имитират политическа активност, заемането на някакви позиции - и не на последно място - да се опитват да се предпазят от отговорността за начин, по който се управлява страната и да се дистанцират от управление, в което те участват."

Предложението по време на пленума да бъдат обсъдени евентуални президентски номинации е било отхвърлено.

Атанас Мерджанов - говорител на БСП: "Не се прие, тъй като се счете за необходимо и за резонно, и за обективно това да падне като отговорност на новоизбрания Национален съвет на редовния конгрес през май месец."

По повод предстоящия вот на недоверие от БСП завиха, че следващата седмица ще продължат консултациите не само с парламентарните групи, но и с независимите депутати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антиправителствените протести в Полша продължават
Антиправителствените протести в Полша продължават
ДСБ с нов политически проект
ДСБ с нов политически проект