COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Лиляна Павлова: Реалната цена на годишната винетка е 150 лева

Събраните пари от винетните стикери не потъват в дупките в държавният бюджет, тъй като са предназначени само за поддръжка на пътната инфраструктура, съобщи регионалният министър Лиляна Павлова, която откри санирана част на блок във Велико Търново.

от БНТ
19:43, 23.01.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Във връзка с повишаването на винетките - Павлова обяви, че реалната цена на годишните стикери е 150 лева. Тя припомни, че таксата е въведена през 2004 година и от тогава е заложена годишна актуализация с по 5 лева. По думите й, ако се въведе тол-система вероятно няма да се наложи нова корекция на цената, тъй като тази такса е справедлив модел, който ще компенсира необходимостта от вдигането на цената на винетките.

Лиляна Павлова – министър на регионалното развитие и благоустройството: "Всяка една винетна система предполага годишна актуализация средно с около пет лева, но ние дали ще я правим тази актуализация ще зависи от това, ако въведем междувременно тол-системата. По справедливият модел показва, че ако ние облагаме транзитно преминаващият трафик с тези тол-такси ще е достатъчно сериозен приход, който да реинвестираме обратно в ремонт на пътища. Може да не се наложи да вдигаме цената на винетката, тя ще стане винетен електронен стикер, няма да е хартиен, ще е електронен стикер..."
;

Лиляна Павлова съобщи още, че във всички населени места в страната, където снегопочистващите фирмите не са се справили добре с почистването и не са реагирали адекватно и навреме ще бъдат наложени глоби. Тя увери, че въпреки минусовите температури, в момента всички пътища са проходими в зимни условия.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Грипна ваканция в част от страната заради грип тип Б
Грипна ваканция в част от страната заради грип тип Б
Виенският бал в София в помощ на деца с онко-хематологични заболявания
Виенският бал в София в помощ на деца с онко-хематологични заболявания