НОВИНИ

Висшият съд в Белград гледа делото за екстрадицията на Цветан Василев

Висшият съд в Белград гледа днес делото за екстрадицията на банкера Цветан Василев. При предишното заседание сръбският адвокат на бившия мажоритарен собственик на КТБ представи болничен лист за отсъствието на Василев.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
12:12, 16.03.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Очакваме Цветан Василев да се появи във Висшия съд в Белград, тъй като съдебното заседание ще се гледа днес в 11:30 ч. местно време /12:30 ч. българско/. До този момент Цветан Василев или неговия адвокат не са изпратили документ, с който да оправдаят евентуално негово неявяване пред съда в днешното заседание, след като преди 3 седмици то беше отложено. Това е третият опит делото да мине през Висшия съд в Белград.

В края на 2014 г. Висшият съд се произнесе за това, че Цветан Василев трябва да бъде екстрадиран, но пък Апелативният съд го върна отново за разглеждане този случай, тъй като са били нарушени правата на защитата на Василев, защото той не е изслушан от съдия тук. Разбрахме, че процедурата е малко по-особена, т.е. ако днес Цветан Василев се появи, той ще бъде изслушан от дежурния съдия, след което съдията ще предаде документите на свой колега - друг съдия, който пък трябва да вземе решението дали Василев да бъде екстрадиран или не.

Вижте и прякото включване на нашия специален пратеник в Белград Иво Никодимов!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без Робинзон Крузo в учебното съдържание
Без Робинзон Крузo в учебното съдържание
КЕВР: С решение етажната собственост може да намали процентът сградна инсталация
КЕВР: С решение етажната собственост може да намали процентът сградна инсталация