НОВИНИ

Проверка на КЗК и полицията в Българската петролна и газова асоциация

Комисията за защита на конкуренцията съвместно с полицията направи внезапна проверка в Българската петролна и газова асоциация. Поводът е анализ на пазара на труда в този сектор, който поражда съмнение за картелно споразумение между седем компании в бранша.

bnt avatar logo
от БНТ
17:19, 22.03.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Практиката на КЗК показва, че в браншовите организации се събират голяма част от фирмите и обменят информация. Често това са местата, където се сключват подобни забранени споразумения, затова от Комисията са решили да проверят именно Българската петролна и газова асоциация.

Марио Гаврилов - говорител на Комисията за защита на конкуренцията: "Служителите на КЗК имат право да изземват както писмени доказателства на хартия, така и средства за пренасяне на информация по електронен път. Всичко това са подробни пълномощия, разписани в закона. Между другото, бих искал да използвам повишеното медийно внимание днес към нашите действия, за да повторя едно предложение за промени в Наказателния кодекс, което КЗК е направила още преди 6 години, а именно да се въведе лична персонална отговорност, наказателна отговорност не само за фирмите, които сключват подобни картелни споразумения, но и за физическите лица, които пряко и непосредствено осъществяват подобни споразумения".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гражданско сдружение Движение Независимите учредиха в Исперих
Гражданско сдружение "Движение Независимите" учредиха в Исперих
Другите новини на 22 март
Другите новини на 22 март