НОВИНИ

Румяна Бъчварова: Никога не съм имала отношение към назначаването на г-н Флоров

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов днес потвърди пред "Нова телевизия", че и той, както министър Московски, е бил за това Станимир Флоров да оглави Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация".

bnt avatar logo
от БНТ
18:59, 08.04.2016
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Срещу идеята бившият антимафиот да оглави ДАИ е била вътрешната министърка, каза още Цветанов, като малко преди това отрече да има конфликт с Румяна Бъчварова.

По повод Флоров вътрешния министър коментира днес в Русе, че става дума за едно голямо объркване.

Румяна Бъчварова- министър на вътрешните работи: Тук г-н Цветанов бърка съществено. Никога не съм имала отношение към назначаването на г-н Флоров, не съм имала нито правомощия да го правя, нито интерес да го правя. Знам, че той е един много добър професионалист и имах възможност да го уверя след това изявление днес лично.

Що се отнася до отхвърлените от парламентарната комисия по вътрешен ред поправки в законопроекта за МВР Бъчварова, заяви че ако промените в Закона за МВР не бъдат приети, не трябва никой - нито служителите, нито гражданите да очакват нещо ново от МВР. Този коментар тя направи в Русе.

Според Бъчварова се е стигнало до бламиране на реформата, но тя се надява да срещне разбиране в другите две комисии, в които законът ще се гледа.Тя обясни, че поправките са свързани най-вече с преструктуриране на министерството,за да започне да работи по-добре, както и да се направят промени, които ще гарантират по-ефективно управление на средствата в МВР.

Румяна Бъчварова - министър на вътрешните работи: Не съм готова да отстъпя. Надявам се да мине на гласуване този закон. Ако нещо се случи и той не мине, ще изчакам три месеца и ще внеса пак ново предложение и няма да се откажа.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В район „Слатина“ искат индивидуални партиди на водомерите
В район „Слатина“ искат индивидуални партиди на водомерите
Тома Биков: Г-жа Бъчварова знаеше, че срещу нея ще има съпротива
Тома Биков: Г-жа Бъчварова знаеше, че срещу нея ще има съпротива