НОВИНИ

Тръмп с пълна победа на "малкия супер вторник"

Малкият "супер вторник" от първичните избори в Съединените щати официално приключи. Той се проведе в пет щата - Кънектикът, Мериленд, Пенсилвания, Делауеър и Роуд Айлънд. Следващият щат, за чийто вот ще се борят кандидатите и на двете партии е Индиана.

bnt avatar logo
от БНТ
07:17, 27.04.2016
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Вече са ясни резултатите от "малкия супер вторник", както го наричат американците. Милиардерът и медиен магнат Доналд Тръмп удържа пълна победа на тези първични избори, като си осигури делегати и от петте щата, в които се проведе вота.

Един от неговите съперници за президентската номинация на републиканската партия, Тед Круз, предупреди че победата на Тръмп не трябва да се тълкува като показателна и заяви, че той и Хилари Клинтън са "двете страни на една и съща монета". Круз изрази увереност, че ще спечели доверието на избирателите в щата Индиана, където на 3-ти май ще се проведат следващите първичните избори и за двете партии.

При демократите резултатите не са толкова едностранни. Бившият държавен секретар и лидер в надпреварата - Хилари Клинтън - спечели гласовете на съпартийци и привърженици в четири от пет щата. Ляво настроеният нов фаворит Барни Сандърс успя да получи подкрепа само от демократите в щата Роуд Айлънд. В победната си реч той благодари горещо на жителите на щата и заяви, че те са "революционерите, които ще трансформират тази страна".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затвориха Белия дом заради мъж, опитал се да скочи през оградата
Затвориха Белия дом заради мъж, опитал се да скочи през оградата
Откриха статуя на Мандела на Западния бряг
Откриха статуя на Мандела на Западния бряг