НОВИНИ

Артщрихи с Галя Крайчовска

Цариците на театъра - на една сцена.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
16:13, 07.05.2016
Чете се за: 00:40 мин.
Още

Събира ги "Корабът Нощ" в театър "Азарян". Това е събитие, кога ще ги видим в общо театрално пътешествие - Петя Силянова, Пламена Гетова, Татяна Лолова и Цветана Манева.
¤„Корабът Нощ” по текстове на Маргьорит Дюрас потегли, начело с режисьора Стилиян Петров и драматурга Яна Борисова.Телефонни разговори, влюбване, но и разминаване. Гласовете на любовта изкарват историите без разкрасяване...Определят „Корабът нощ” като опит за споделено преживяване и откриване на непреживяното....
¤“По-добре кукувица в гората, отколкото фазан на манежа" - тази крилата фраза е малка част от философията на Кукувден. Артистичната група от 70-те, както и тандема „Де” си припомняме с изложбата „От дистанцията на времето” в Музея за съвременно изкуство.

¤Киноелитът се готви за Лазурния бряг. Уди Алън и компания също, с най-новия му филм „Кафе общество”, който ще даде бляскавото начало.
¤„ Това си е рекорд, защото американският режисьор е първият, имал привилегията да открие фестивала в Кан вече два пъти, с „Финал по холивудски” и „Полунощ в Париж”. В последно време Алън ообича да ни въвежда в арт потайностите. Новият му герой ще се опита да превземе Холивуд – през 30-те години на миналия век. Джеси Айзенбърг и Кристен Стюарт са в центъра на ретроисторията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Концерт в руините на Палмира
Концерт в руините на Палмира
Станишев: БСП трябва да излъчва самочувствие, да е единна и открита за диалог
Станишев: БСП трябва да излъчва самочувствие, да е единна и открита за диалог