НОВИНИ

Четири дни до "Евровизия 2016". Вижте как се подготвя Поли Генова

Четири дни остават до втория полуфинал на "Евровизия", когато на сцената в шведската столица Поли Генова ще изпее песента си "Ако любовта беше престъпление". В почивките между репетициите Поли непрестанно дава интервюта. Вижте каква е атмосферата в Стокхолм в репортажа.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
14:01, 08.05.2016
6136
Чете се за: 00:45 мин.
Още

Стокхлом е подчинен на Евровизия. Дори звукът за изчакаване на светофарите е заменен с песните от конкурса, а градските часовници отброяват часовете до началото. Градът не е бил толкова музикален от години. В центъра на Стокхлом,срещу операта и кралския дворец, е построено т. нар. "Селище на Евровизия" с две сцени, на които всички изпълнители имат кратки промоционални участия. Поли започна своето представяне с песента си от Евровозия 2011-а - "На инат".

;

Публиката за изпълнението на Поли беше многобройна. Тук бяха и десетки българи, които живеят в Швеция. Почти през цялото време обаче нашето момиче е в залата на конкурса - "Глобен арена", постоянни репетиции - пеене и танц. Вчера вечерта в отлична форма Поли направи и втората си голяма репетиция на сцената на "Евровизия". Репетиция, която определя как точно ще излезе Поли на сцената, как точно ще бъде показана от всичките 13 камери в залата.


;

Веднага след това Поли даде официалана пресконференция. За чуждестранните журналисти завръщането на Поли е новина.

"Това е истинско чудо, което не съм очаквала", коментира Поли.

При представянето си тя бе придружена от ръководителя на българската делегация за Евровизия Йоана Левиева-Сойър, композиторите Борислав Миланов и Йоаким Персон и шведската хореографка Амбра Сучи. Поли ще представи страната ни под номер 12 във втория полуфинал на 12 май.

БНТ 1 и БНТ HD ще предават пряко концерта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Чествания за края на Втората световна война в Париж
Чествания за края на Втората световна война в Париж
БНТ ТАКСИ: Дядо Мито от Разлог
БНТ ТАКСИ: Дядо Мито от Разлог