НОВИНИ

Артщрихи с Галя Крайчовска

Цял месец ще живеем с олимпийски страсти. Да надникнем и в архитектурните шедьоври на Рио.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
19:42, 06.08.2016
Чете се за: 00:51 мин.
Още

Красива летяща чиния, кацнала над залива на Рио де Жанейро. Шедьовърът на Оскар Нимайер е най-големият музей за съвременно изкуство в Южна Америка. От просторната галерия се открива гледа към залива Гуанабара и прочутата планина Пау де Асукар или Захарната глава. Сред спиращите дъха сгради е катедралата, проектирана от Едгар Фонсека - ученик на Нимайер. Храмът "Сан Себастиан" изглежда по-скоро като пирамида на маите и побира 20 000 правостоящи. Витражи с височина 64 метра създават уникален светлинен танц.
¤¤¤

Няма да се спираме, защото Кино за пътешественици е в разгара си. Филмовата селекция ни отвежда в екзотични посоки и показва как се следват мечтите в разстояние на 54000 километра. Като във филма „Споделeна мечта” - приятели от детството обикалят света с велосипеди в продължение на три години.
¤¤¤
Не знам дали Матю Макконъхи си е мечтал да стане режисьор, но ще се пробва. Чаровният актьор застава зад камерата в рекламен клип за уиски. Носителят на „Оскар” влиза и в ролята на криейтив директор.
¤¤¤
Присъствали ли сте на сърдечна операция на пиано? Радар фест отваря тази възможност.
Така определят музиката си Grandbrothers – немското електро-акустично дуо е сред най-очакваните на фестивала във Варна. Албумът им е записан с помощта на собственоръчно направени електромеханични чукчета, които създават непознати досега звуци. Изненадващо, но няма никакви синтезатори – всичко идва от рояла. А откриването на Радар фест е още на 10-ти, с номинираната за "Грами" Клерън Макфадън, в ролята на Лилит, в едноименната опера по музика на Димитър Бодуров.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи световен рекорд часове след откриването на Олимпиадата в Рио
Първи световен рекорд часове след откриването на Олимпиадата в Рио
Саудитска Арабия ще помага на Германия в разследването на атентатите от юли
Саудитска Арабия ще помага на Германия в разследването на атентатите от юли