НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Първа клапа под величествения Пирин. И Джос Стоун запява там.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
16:05, 13.08.2016
Чете се за: 00:59 мин.
Още

Ники Илиев започна снимките на третия си филм. След "Чужденецът” и „Живи легенди” очакваме „Нокаут или всичко, което тя написа”. Специално за снимките от Холивуд пристигна Гари Дурден, познат „От местопрестъплението”. Партнират му Саня Илиева и Орлин Павлов, в ролята на банскалии. Ще видим как са усвоили и специфичните думи от района. Историята се завърта около любовта, бокса, музиката и сложните отношения. Заглавието идва от израза от Втората световна война, когато американските войници получавали писма от приятелките, че не могат да ги чакат повече. Писмата се четат на глас, с финал „Това е всичко, което тя написа”. Боксовите коментатори го приемат вместо нокаут.

-----Илюстриран август започва във "Виваком Арт хол". 12 водещи илюстратори показват различните страни на това изкуство. То излезе от книгите и се потопи в компютърните игри, модата и други пространства. Затова експериментът и провокациите са водещи.

----Шекспир и Сервантес са на почит в Моцартовите празници. Музикалният фестивал до езерото в Правец отново залага на нетрадиционно представяне на класиката и приобщаване на нови форми, като танцово шоу във водата.

-----Връщаме се отново в Банско, защото тази вечер там е кулминацията и финалът на джаз феста. Джос Стоун излиза на сцената под звездите, ако не вали. Най-после британката с пленяващия глас ще стъпи на българска земя. Очакваме да захвърли обувките и усети и родните вибрации. Няма да има време да обиколи тук там, но може в следавщото пътешествие в кемпера да включи Пирин, морето и други. А тя е способно да отдели цялото си време за пътуване, което ражда уникаленн албум, като „Вода за твоята душа”, когато обикаля с кемпера четири години. Благодарна е, че е певица й не й се налага да работи нещо друго. И все още лети. Кара и другите да го правят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германия почете паметта на загиналите при опити да прекосят Берлинската стена
Германия почете паметта на загиналите при опити да прекосят Берлинската стена
Снимката на Робърт де Ниро се появи по сараевските таксита
Снимката на Робърт де Ниро се появи по сараевските таксита