НОВИНИ

Осенец почете паметта на загиналите във войните за национално обединение

Министърът на отбраната Николай Ненчев участва в помен пред обновения Военен паметник в разградското село Осенец. Поводът за честването е 100-годишнината от превземането на Тутраканската крепост и битките на Добруджанския фронт, в които селото е дало 106 жертви. Панихида за загиналите във войните за национално обединение отслужи архиерейският наместник на Разград отец Георги.

bnt avatar logo
от Любомир Петков
17:37, 11.09.2016
Чете се за: 00:20 мин.
У нас

В ритуала участваха военнослужещи и Представителният духов оркестър на Военноморските сили. След края му министър Ненчев обяви, че тази година е обърнато сериозно внимание на българските военни паметници.

Николай Ненчев, министър на отбраната: Отделихме немалко средства, но то не е само за паметниците на територията на страната, а и извън страната правим всичко възможно, там където са разрушени да ги възстановим, там където не ги е имало, правим нови. След няколко дни ще бъдем и в Каймакчалан. Виждам, че и в Унгария, и в Румъния се правят всички необходими усилия. Мисля, че тази година проявихме необходимото разбиране към съответните области.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жертвите на пожара във фабрика в Бангладеш станаха 25
Жертвите на пожара във фабрика в Бангладеш станаха 25
Наши деца с медали от олимпиада в Москва
Наши деца с медали от олимпиада в Москва