НОВИНИ

След бурята във Варна: 3 деца пострадаха при счупване на стъкло в голям магазин

Седем души, сред които и три деца, са пострадали при мощната буря във Варна вчера. Причината за инцидента е счупено от ураганния вятър стъкло на голям магазин за детски стоки. Пострадалите нямат тежки наранявания и са освободени за домашно лечение.

bnt avatar logo
от Петя Иванова
12:04, 04.08.2019
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Внезапна буря, придружена с пороен дъжд и вятър, достигащ до 16 метра в секунда, е счупил стъклото на магазина.

Младен Тодоров, който е бил мястото на инцидента, по чудо се отървал без наранявания.

Младен Тодоров: Част от стъклата паднаха върху самия ескалатор, имаше малки деца на по 1, 2 години. Нямаше нужда от оказване на помощ, просто бяха окървавени хората, имаха рани, които помогнахме да спрат - с хавлии, с каквото има.

Хората обвиняват за инцидента некачественото строителство на магазина.

- Не може да се случи такова нещо в едно обществено място, където толкова много деца има и възрастни! Не е нормално да се счупи такова стъкло, при положение, че няма нищо на близо, което да се блъсне в него! Значи не са предприети мерки - не е монтирано добре или е тънко!
- Или бурята е била много силна, или прозорецът не е направен както трябва. Нямам друго обяснение!

Близо 50 сигнала за паднали дървета, счупени клони и стъкла са подадени на телефон 112. Пострадали са и много автомобили. Екипи на пожарната във Варна продължават да отстраняват щетите.

Предното стъкло на автобус, пълен с пътници, е паднало от силния вятър по време на бурята. За щастие няма пострадали. Огромен клон е паднал върху лек автомобил и по чудо не е убил шофьора, който е бил вътре. Дърво събори и оградата пред храма "Свети Атанасий" в морския град.

В областта има подадени десетки сигнали за скъсани жици, предизвикали пожари, които вече са потушени. Временно е било спряно и електрозахранването във Вълчи дол, но вече е възстановено.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пътят Сливен - Ямбол остава затворен от протестиращи свиневъди
Пътят Сливен - Ямбол остава затворен от протестиращи свиневъди
Девет жертви на стрелбата в Дейтън, стрелецът е ликвидиран
Девет жертви на стрелбата в Дейтън, стрелецът е ликвидиран