НОВИНИ

Терористът с бялата дреха - отличник по химия

7 станаха вече задържаните в Брюксел. Все още не е известна самоличността им и не е ясно каква е връзката им с атентатите от вторник. Стана ясно обаче, че единият от атентаторите - Наджим Лахрауи - мъжът със светлите дрехи от снимката от охранителните камери, е бивш студент на свободния университет в Брюксел и е бил отличник в практическите упражнения по химия. Смята се, че той е подготвил технически атентатите в Париж. Възможно е да е изготвил и атентатите в Брюксел.

Владислав Велев
от Владислав Велев
12:14, 25.03.2016
Чете се за: 00:42 мин.
По света

Още един мъж е арестуван в белгийския квартал Форе, съобщава нашият кореспондент в Брюксел Владислав Велев. Така броят на арестуваните става 7.

Главният прокурор на Белгия заяви, че трима от задържаните са арестувани буквално пред вратите на прокуратурата. Другите трима - на различни други места в Брюксел.

Междувременно стана ясно, че единият от атентаторите - Наджим Лахрауи, човекът със светлите дрехи от снимката от охранителните камери, е бивш студент на свободния университет в Брюксел. Според белгийски вестник той е учил инженерство, като е прекъснал след първата година. Оценките му не са били кой знае колко високи, с изключение на резултатите му от практическите занятия по химия. Смята се, че той е подготвил технически атентатите в Париж. Възможно е да е изготвил атентатите в Брюксел.

Впоследните часове стана ясно, че Лахрау е брат на известен белгийски спортист - шампионът по таекуондо Мурад Лахрау. Той каза, че се разграничава от брат си.

Мурат Лахрауи: Не мога да повярвам, че той то го е направил... Но както каза моят адвокат: "Ние не избираме семейството си".

Метрото в Брюксел вече беше пуснато, но ще работи до 19 часа при строги мерки за сигурност. Летището остава затворено и в неделя. Градският транспорт е в движение, с изключение на двете автобусни линии до летището, съобщава още нашият кореспондент.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пловдивският окръжен съд гледа мярката на поръчителката на убийства
Пловдивският окръжен съд гледа мярката на поръчителката на убийства
Отпускат над 5 милиона за дооборудване на специализираните полицейски сили
Отпускат над 5 милиона за дооборудване на специализираните полицейски сили