COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

70 000 дeкара земи са поразени от градушките

Градушките са засегнали около 70 000 дка земи, съобщи министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева.В момента действа държавна помощ за компенсиране на напълно пропаднали площи, добави тя.

от БГНЕС
10:12, 21.05.2019
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
70 000 дeкара земи са поразени от градушките

Танева, вътрешният министър Младен Маринов и директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов са в Свищов, за да се запознаят на място с пораженията от интензивните валежи в района.

Десислава Танева, министър на земеделието, храните и горите: В района, в който се намираме, паднаха градушки, после и дъжд. Екипи на областните дирекции по земеделие и в момента са на място за обследване на площите. Единственото, което веднага мога да кажа на земеделските стопани, е, че след оттичането на водата ще бъде направено обследване на площите. Действа държавна помощ за компенсиране на напълно пропаднали площи, като компенсацията е по-добра, когато има застраховане на тези площи.

В понеделник поройният дъжд наводни и нанесе огромни щети в четири свищовски села. ЖП линията Свищов - Левски бе отнесена. Десетки селскостопански дворове и къщи в селата Морава, Овча могила, Вардим и Деляновци са наводнени. На много места в района пороят е успял да унищожи и пътна настилка.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Люксембург въвежда безплатен обществен транспорт
Люксембург въвежда безплатен обществен транспорт
Отвъд границите: Гергана Егова - Динева: Емигрантски неволи
"Отвъд границите": Гергана Егова - Динева: Емигрантски неволи